martes, 16 de junio de 2009

Na Violant d'Hongria 2009


Benvolgudes amigues i amics:

Aquest cap de setmana, hem celebrat l'acte de nomenament de "Na Violant d'Hongria 2009" que en aquesta edició, ha recaigut en la senyora Na Jèssica Aparici Garcia segons queda reflectit en l'acta de la Junta de Govern de la "Associació Cultural Dames i Cavallers d'Uixó" de 29 de gener de 2009.



Aquest acte ha suposat un nou relleu per a aquesta figura tan significativa per a la nostra associació i que fins aquest moment ha vingut representada per Na Isabel Jimènez i Aledón, "Na Violant d'Hongria 2008".



Els actes protocolaris van escomençar en la plaça 9 d'octubre com a punt de concentració de la comitiva reial que, en cercavila pels carres de la nostra ciutat, van proclamar aquest esdeveniment.

Així, encapçalada pels portaerstendards dels Cavallers Templers d'Uixó, dels Cavallers Templers de Castelló, dels Sergents Templers de la confraria Cristo de Medinaceli de Castelló i dels Cavallers d'Uixó, la comitiva va fer cap al domicili de Na Jessica Aparici Garcia.



En arrivar, la protagonista va ser saludada pels Cavallers Temples de Castelló, encapçalats pel seu Gran Mestre, En Vicente Ballester i Betí, i la secció de bombos i tambors de la Confraria Cristo de Medinaceli li van retre honors amb l'execució d'una magnifica peça musical de percusió.


De la mà del Cavaller Major, En José Luís Gadea Almela, Na Violant d'Hongria 2009 se va incorporar a la comitiva reial que va reprendre de nou la marxa pels carrers de la nostra ciutat fins al domicili de Na Violant d'Hongria 2008.

La escorta de la comitiva reial va retre honors a la regina de la mà del "Rei d'Aragó, Mallorca i Valencia, Comte de Barcelona i d'Urgell i senyor de Montpellier, En Jaume el Conqueridor", mitjançant un pasillo arquejat d'espases i llances empunyades pels Cavallers Templers d'Uixó, els Cavallers Templers de Castelló i els Cavallers d'Uixó i amb els fons d'una altra rotunda peça musical de percussió de la mà dels Sergents Templers de la confraria Cristo de Medinaceli de Castelló.

De nou la comitiva, tancada amb la meritoria ambientació musical medieval del grup de dolçaines i tabals "La Barretxa", va emprendre el cami del teatre municipal "Carmen Tur" on, rere la salutació protocolaria, l'encontre afectuós i la calurosa recepció, va començar l'acte institucional pel qual Na Jessica Aparici Garcia seria proclamada "Na Violant d'Hongria 2009".

[ En procés d'actualització ]

Associació Dames i Cavallers d'Uixó
ACDamesiCavallersdUixo@gmail.com

1 comentario:

  1. ESTOY MUY CONTENTA CON LO BIEN QUE SALIÓ LA PRESENTACIÓN Y LA CENA.
    UN SALUDO Y UN FUERTE ABRAZO DE VUESTRA NA VIOLANT QUE PASEIS UN BUEN VERANO Y HASTA SEPTIEMBRE

    ResponderEliminar