miércoles, 13 de mayo de 2009

Pregó d'Almassora


La nostra associació va participar en la part històrica del Pregó d'Almassora que es va celebrar en el context de les Festes Patronals en honor a Santa Quiteria. 

En efecte, una quarantena de persones de l'associació ens varem desplaçar, el dissabte 9 de maig passat, a la localitat veïna d'almassora per integrar l'ambient cristià del seu Pregó en un cercavila que va començar a això de les 17:00 hores i que es va prolongar vora les 20:00 hores en un cercavila que va recorrer els carrers més céntrics de la ciutat.

Al capdavant encapçalaven la nostra representació els heraldos amb els estendards de l'associació i de les dames de Orley. Seguidament unes comparsetes de xiquetes i xiquets templers seguits de prop per les nostres Dames Templeres. A continuació marxava la comparsa de les distingides Dames d'Orley.

En seguint, obria camí una comparsa de Cavallers d'Uixó amb llances i per últim la comitiva reial flanquejada per dos columnes de Cavallers d'Uixó amb espasses. La representació reial estava formada per SSMM el rei En Jaume I i sa dona Na Violant d'Hongria.

Acabava la comitiva l'escorta reial formada pel Cavaller Major i dos cavallers templers amb espassa i casc de gala.

Des d'ací donem les gracies als nostres associats i col·laboradors al fer costat a l'associació amb la seua participació en aquest esdeveniment.

Associació Cultural Dames i Cavallers d'Uixó
ACDamesiCavallersdUixo@gmail.com
 


No hay comentarios:

Publicar un comentario